Menniyre lehet egyedi egy társasjáték?
ajandek tarsas elmaradt bulikra koronavirus
Ajándék társas bepótolt ünnepekre
június 4, 2020
ajandek tarsas facebook post kep 02
Hogyan rendeljünk ajándék társasjátékot?
június 10, 2020

Csak az ünnepeltről szólhat az ajándék társasjáték? A válasz: NEM! Sőt!

Készíthettek teljesen egyedi társasjátékokat is a saját elképzelésetek alapján. Nem kötelező valamilyen ünnepséghez, vagy ünnepelt személyhez kötni ezt a tipusú ajándékot. Nem kell, hogy a születésnapos életét feldolgozva írjátok meg a szabályzatot. Az sem kell, hogy nevezetes eseményeket emlegetve rakjátok össze a társasjátékot.

Az ajándék társasjáték alkalmas arra is, hogy egy teljesen egyedi koncepció alapján készítsétek el és valami újat hozzatok létre. Az otthoni társas szórakozáshoz nyugodtan írhattok bármilyen szabályzatot. Tényleg nincsenek határok!

Itt van néhány példa:

 • Szuperhős játék: A játékot meg lehet írni kizárólag szuperhősök használatával. A mostanában oly népszerű fantasy filmek szereplőit is beleilleszthetjük a játékba.
  Mező példa: Ha ideléptél, akkor pókember beborít a hálójával. Nem mozdulhastz egy körön át.
 • Oktató játék: Gyerekek számára állíthattok össze olyan játékot, ahol a mezőkre lépve mindig tanulhatnak valamit. Az ÁBC-t, vagy számolni, esetleg a rokonok neveit. A lényeg, hogy többször újra játsszva a társasjáték lehet oktató eszköz is.
  Mező példa: Ha erre a mezőre lépsz meg kell mondanodapa testvérének a nevét. / Ezen a mezőn egy összeadásra kell válaszolni, amit játékostársaid adnak fel neked. Ha nem sikerül egy dobásból kimaradsz.
 • Vallásos játék: A társasjátékot, akár vallási tartalmakkal is fel lehet tölteni és a közösségekben szintén lehet játszani, nem csak gyerekeknek de felnőtteknek is.
  Mező példa: Ha erre a mezőre léptél, akkor ki kell tárnod a szíved Jézus felé. Énekeld el a kedvenc dalod. A többiek is segíthetnek.
 • Bulizós játék: A felnőtt+alkohol társasjáték verzióban vannak kifejezetten alkohol fogyasztásra buzdító mezők. Nem mondjuk, hogy mi is alkohol fogyasztásra akarunk buzdítani bárkit is, de egy kis szórakozás néhanapján nem árthat.
  Mező példa: Ha erre a mezőre lépsz, akkor azonnal meg kell innod egy pohár sört egyhúzásra.
 • Quiz játék: Az egész társasjátékot át lehet alkítani egy komplett tudáspróbává, ami folyamatosan változtatható. Az adott mezők pedig csak a quizek tematikáját határozzák meg. Ha valaki egy adott tipusú mezőre lép, akkor az abban a témakörben feltett kérdésre kell válaszolnia.
  Mező példa: Ha erre a mezőre léptél, akkor kapsz 3 földrajzi témájú kérdést. Ha egyet is hibázol, egy körből kimaradsz.
 • Sportos játék: Úgy is meg lehet írni a szabályzatot, hogy minden mezőn valamilyen sport kihívást vagy sporttal kapcsolatos quizt kell teljesíteni.
  Mező példa: Ha erre a mezőre léptél, akkor gyakorolnod kell még a kosárarra dobást. Csak most egy papírgalacsinnal kell dobnod a szemetesbe. Ha 3x betalálsz egymás után, akkor előre léphetsz hármat!

Ezek természetesen csak példák. Rátok bízzuk, hogy milyen kreatívan bántok azzal a lehetőséggel, hogy egy társasjátékot úgy alakíthattok ki, ahogyan csak a kedvetek tartja.

Ha pedig lenne még kérdésetek az egyedi társasjátékról javasoljuk nézzétek meg a gyakran ismételt kérdéseket, vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Vagy keressetek minket friss információkért a Facebook vagy Instagram oldalunkon.

Ha pedig már minden világos és megismertétek az ajándéktársast, akkor pedig irány a rendelés.