Társasjáték készítés otthon
ajandek tarsas blog post kep 36 2 egyedi ajandek
Melyik egyedi ajándék sekélyes?
július 4, 2022
ajandek tarsas blog post kep 38 2 online tarsasjatek
Online társasjáték vagy hagyományos?
július 18, 2022

Sokan gondolkodnak azon, hogy miként lehet elkészíteni egy saját társasjátékot otthon, a magunk erejéből és saját ötleteinkből. De ha már van egy remek ötletünk egy jó társasjátékhoz, akkor kár lenne azt nem megvalósítani.

Mi pedig szívesen segítünk a társasjáték készítés otthoni megvalósításában.

Először is ugye kell egy remek ötlet, ami alapján elkészítjük a társasjátékot. Ezt mindenki saját maga ítéli meg, hogy érdemes e az ötlet a megvalósításra. Mi úgy hisszük, hogy minden ötlet érdemes rá. A társasjáték készítés innentől válik egy kicsit nehezebbé.

Szintem minden társasjátékhoz kell egy játéktábla. Ez az egyik legnehézkesebb része. A tábla ugyanis elég kemény kartonból, úgynevezett könyvkötészeti kartonból szokott készülni, hogy elég merev és strapabíró legyen. A méretet mindenki maga határozza meg. A mi tábláink 600x450mm-esek és 4 részre hajthatóak.

A táblákat ezután be kell vonni egy másik vékony papír réteggel, lehetőleg valamilyen műnyomó papírral. A sarkokat és éleket pedig szintén le kell kerekíteni a papír bevonattal, hogy a széleken ne rojtosodjon fel a karton.

Miután ez is megvolt, a táblára el kell készíteni a nyomatot, ami teljesen egyedi lehet és mi magunk is megtervezhetjük, vagy kérhetjük egy grafikus segítségét. De ha nem akartok ezzel társasjáték készítés résszel vacakolni, akkor rendelhettek tőlünk is biankó táblát. Mint említettük a mérete fix. (600x450mm) és erre kell betervezni a tábla mintát.

Ha szeretnétek saját biankó táblát, lépjetek velünk kapcsolatba. KLIKK IDE!

Ha pedig nincsen grafikus ismerős vagy kapcsolat, akkor természetesen nekünk is szólhattok és mi is meg tudjuk tervezni a táblát. Ebben az esetben egy részletes leírást fogunk kérni arról, hogy mi is szerepeljen a táblán.

Ezután következik az egyéb kellékek beszerzése. Na de vajon milyen egyéb kellékekre lehet még szükség? Ezt minden esetben a társasjáték egyedi része befolyásolja.

Amiket mi tudunk biztosítani, ha tőlünk rendelnétek:
– bábuk (10 féle színben)
– dobókocka
– egyedileg nyomott kártyák
– játékpénz
– játékelem tartó zsák

Ezekkel sokkal könnyebb lesz a társasjáték készítés folyamata.

A végére pedig marad a doboz elkészítése. Ez megint egy problémás dolog ha otthon akarunk társasjátékot készíteni. A doboznak elég nagynak és megfelelően merevnek kell lennie. Lehet vásárolni előre legyártott dobozokat, de azok eléggé drágák, valamint a méretük sem mindig tökéletes egy társasjátékhoz. Ettől függetlenül ha szerencsések vagyunk találhatunk egy megfelelőt.

Ha viszont szeretnétek tőlünk rendelni, a mi dobozaink mérete is fix, de legalább nem kerülnek sokba és már előre nyomott nonfiguratív minta van rajtuk. Mivel már előre nyomottak, így nem tudunk rá egyedi grafikát készíteni, de tudunk a doboz frontjára készíteni egy 170x60mm-es matricát amire ráírhatjuk a társasjáték nevét.

A mi dobozaink mérete:
320x270x85mm

Természetesen akár az egész dobozt be lehet egyedileg nyomott fóliával borítani, de mi ezt sajnos nem tudjuk vállalni, valamint ennek az előállítása is eléggé költséges. A grafikai minta megtervezésében viszont itt is szívesen segítünk, hiszen nekünk mér eleve rendelkezésre áll a doboz vázrajza, ami alapján könnyebb megtervezni a doboz grafikát.

Ha ez megfelel, akkor már lehet is rendelni az egyedi társasjátékot, akár egyben akár részleteiben is.

Ez esetben jobb ha inkább emailben vagy telefonon veszitek fel velünk a kapcsolatot, de akár Facebook-on keresztül is küldhettek nekünk üzenetet.

ajandektarsas doboz matrica

Photos by: Board games photo created by freepik – www.freepik.com

Ludo board vector created by freepik – www.freepik.com