Melyik egyedi ajándék sekélyes?
ajandek tarsas blog post kep 35 1 diplomaoszto ajandek
Társasjáték mint diplomaosztó ajándék?
június 24, 2022
ajándéktársas társasjáték készítés online otthon
Társasjáték készítés otthon
július 11, 2022

Ha közeleg egy jeles esemény, legyen szó születésnapról, névnapról, ballagásról esküvőről vagy bármilyen más alkalomról, sokan gondolják úgy, hogy az egyedi ajándék a legjobb és legpraktikusabb meglepetés.

De nem minden egyedi ajándék jó. Sok közülük már sekélyessé vált.

Ha valaki nagyon közel áll hozzánk és szeretnénk neki egy szuper ajándékkal kedveskedni, akkor fontos, hogy jó ajándékot adjunk neki. Ennek a megválasztása pedig manapság már nem is olyan könnyű feladat. Olyannyira telített lett ez a piac köszönhetően a kínai megaportáloknak, ahonnan szuper olcsón be lehet szerezni az egyedi cuccokat, hogy már az egyedi ajándékok között is megterhelő a válogatás. De ezek hiába olcsók, a minőségük is sokszor nagyon silány. De nem csak ez a gond.

Túl sok fajta egyedi ajándék van a piacon és a legtöbb már nem is annyira egyedi.

Olyan sokan adtak már egyedi névvel gravírozott ékszert, hogy éppen emiatt már nem is annyira jó ajándék. Vagy például a névvel ellátott vagy gravírozott boros üveg vagy boros pohár is csak annyira egyedi, hogy már a boltok polcain is megtalálod őket. Hogyan is lehetne egyedi egy ajándék ha már a sarki boltban is le emelheted polcról. Ezzel csak annyit üzenünk a megajándékozottnak, hogy még csak arra sem méltattuk, hogy energiát fordítsunk az ajándék kiválasztására.

Ugyanúgy szinte már gagyinak számít a névvel ellátott törölköző. De ugyanide tartoznak a nevesített bármilyen egyéb termékek is. A nevesített bögre, toll, póló, naptár vagy a kulcstartó is. Mivel ezeket is meglehet vásárolni egy áruházba beugorva, szintén nincs már nekik egyediségük. Elvesztették már akkor amikor tömegesen el kezdték gyártani őket.

Sajnos ebbe a sorba állt be a szál virág és lufi kombináció is. Például ha valentin napra csak egy szív alakú lufival és egy szál rózsával tudod meglepni életed szerelmét, akkor bár ne is ajándékoztál volna inkább semmit. A szerelem ünnepe ettől többről kell, hogy szóljon. Nem tudhatjuk le ennyivel. Ez már eléggé lejárt lemez.

Ugyan ezek az ajándékok mint például a szál virág vagy csokor virág bizonyos alkalmakra már szinte kötelező jellegűvé váltak, és ezért nem is igazán tartoznak az egyedi ajándék kategóriába. Ettől függetlenül bármilyen egyéb alkalomra is a hasonló megoldások mind csak azt az üzenetet közvetítik, hogy nem foglalkoztunk eleget a megfelelő ajándék kiválasztásával.

Persze tudjuk mi is, hogy nincs mindig annyi ideje az embernek, hogy egyedi ajándékot készítsen vagy állítson össze. Valamint azzal is tisztában vagyunk, hogy egy huszad rangú rokon névnapjára nem fogunk nagy értékű csomagot összeállítani. Ez mind rendben is van.

Na de mi van akkor ha egy valóban fontos személynek szeretnénk egy valóban személyes ajándékot adni. Na ilyenkor azért illik odatenni magunkat.

És hogy milyen egyedi ajándékokat illik még elkerülni?

ajándék társas egyedi ajándék

Szerintünk amikor olyan pólót rendeltek, amire már egy előre legyártott szöveg van rányomtatva, az is eléggé elcsépelt tud lenni. Ezek a termékek szintén a sorozat gyártásos mivoltuk miatt esnek ki a praktikus dolgok sorából. És amikor egy ugyanolyan szövegzetű póló jön veled szembe, akkor pedig valóban végképp elvész a varázslat. De nem csak a pólókra igaz ez, hanem bármilyen egyéb termékre is amire már eleve rá van nyomva, hogy ‘a világ legjobb apukája’.

Az egyedi fotóval ellátott párnák, pólók, bögrék, egérpadok és minden egyéb fotóval nyomtatható termék fölött is eljárt már az idő. Már csak azért is mert valószínűleg már mindenkinek van ilyen. Helyette inkább valami még egyedibbet kellene keresni.

Tudjuk hogy ezek a választások sokkal egyszerűbbek, mint összeállítani egy komplett társasjáték szabályzatot személyre szabva. És megértjük azt is hogy sokszor nincs rá idő, hogy az ember összeállítson egy ilyen komplex ajándékot, amihez akár több órányi előkészületre van szükség és gondos tervezésre.

De itt az ajándék társasnál mindenben asszisztálunk nektek a sikeres egyedi társasjáték elkészítéséhez. És természetesen már fel is készültünk a leggyakrabban feltett kérdéseket már meg is válaszoltuk nektek előre.

De ha még mindig maradna kérdés a rendelés előtt akkor bátran lépjetek velünk kapcsolatba. Ígérjük, hogy mindenben segíteni fogunk nektek. És úgy gondoljuk, hogy a nagy alkalmak minden esetben megérdemelnek némi odafigyelést és szerintünk tökéletes meglepetés lehet bárki számára az egyedi ajándék társasjáték.

Photos by: Laptop desk photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Unhappy photo created by nakaridore – www.freepik.com