Mi a legjobb házavató ajándék?
ajandek tarsas blog post kep 16-1 naszajandek eskuvore egyedi tarsasjatek
Egyedi Társasjátékot Nászajándékba
június 8, 2021
ajandek tarsas blog post kep 18-1 sajat tarsasjatek keszites
Legyen saját társasjátékod
július 7, 2021

Mi a legjobb házavató ajándék?

ajandek tarsas blog post kep 17-2 hazavato ajandek egyedi tarsasjatek

Mit is adhatnánk a barátoknak, rokonoknak mikor beköltöznek új otthonukba? Mi dobhatna fel a legjobban egy igazi házavató bulit? Milyen ajándék a legtutibb egy ilyen alkalomra?

Szerintünk az ajándék egyedi társasjáték igazán fel tud pörgetni egy bulit!

Gondoljátok csak el: megérkeztek a buliba, körbejárjátok az új ingatlant, megmutatnak nektek mindent, és amikor már mindent láttatok előrukkoltok egy fantasztikus egyedi ajándékkal, ami rögtön be is indítja a társaságot. Mivel már nagyon régóta ismeritek az újdonsült ingatlan tulajdonosokat, rengeteg vicces szabályt és játékot tudtok beleírni az általatok szerkesztett szabályzatba.

Mivel már valószínűleg kaptatok fotókat az új házról, akár be is tehetitek a képet az társasjáték hátterének, de akár a tulajdonosokról készült fotót is használhatjátok egyedi háttérképnek. Készítettünk is egy mintát, hogyan nézhet ki egy ilyen játéktábla.

Persze ha nincsen fotótok az új ingatlanról, akkor nyugodtan választhattok a meglévő társasjáték háttér minták közül is. A lényeg, hogy bármilyen módon egyedivé tehetitek az ajándék társasjátékot és a szabályzatba is rengeteg házvásárlással kapcsolatos dolgot tudtok beleírni.

Megpróbálunk nektek összedobni néhány olyan ötletet, amit akár nyugodtan kölcsön is vehettek a saját szabályzat megírásához. Igyekeztünk olyan dolgokat gyűjteni, amik bármilyen házavató buliban alkalmazhatóak.

Tudjuk, hogy nem is olyan könnyű ennyi társasjáték szabályzat pontot kitalálni, ezért reméljük hatahatós segítség lesz ez a kis kollekció.

 • Az új házban még semminek nem tudjátok a helyét. Sokáig tart mire mindent megtaláltok és megszokjátok. Ezért most bárki feltehet egy kérdést a ház tulajdonosoknak, arról mit hol találnak. Rossz válasz esetén a tulajok visszalépnek kettőt.
 • Rengeteg házat megnéztetek már mire megtaláltátok a tökéleteset. Annyi házban voltatok már és annyi ingatlanossal beszéltetek, hogy már kívülről fújjátok az ingatlanos szakzsargont. Mondj 3 ingatlanos dumát. Ha a többiek elfogadják, újra dobhatsz.
 • Csak 2 szobás házat vettetek, de 3 gyereketek lett. Most mihez kezdjetek? Büntetésből, ha innentől kezdve hármast dobsz, az érvénytelen dobás lesz és nem léphetsz tovább.
 • Megtartjátok a házavató bulit, de sajnos túl hangosra sikerül. A szomszédok rátok hívják a rendőrséget. Próbáld meg magad kidumálni a helyzetből, de zsebszöveg szabályokkal. Válasszatok egy rendőrt és a többi játékos adja a szövegeket.
 • A frissen festett falat rögtön összetaperolta zsíros kézzel az egyik haverotok. Ez jó nagy szívás. Kiválaszthatod, hogy ki volt ez a játékostársak közül, és a kiválasztott kimarad egy dobásból.
 • Végre megvettétek az új házat. Be is bútoroztátok szépen, de kiderül, hogy a mosógép ajtaja rossz irányba nyílik és nem is lehet átszerelni. Bánatodban vissza is lépsz ötöt.
 • Egy új házban rengeteg új bútort kell összeszerelni. A te feladatod, hogy mindet összerakd segítség nélkül. Ehhez nagy kézügyesség és kitartás kell. Játssz egy gumicsúzlit általad választott partner ellen és mutasd meg milyen ügyes és kitartó vagy. A nyertes újra dobhat.
 • Az új szomszédok nagyon jó fejek és ez nagyon ritka dolog. Nagy szerencsétek van. Éppen úgy mint ebben a társasjátékban. Jutalomból előre léphetsz hármat.
 • A hitelügyintézés nagyon körülményes volt. Annyi papírt kellett beszereznetek, hogy már magatok is hitelügyintézővé váltatok közben. Nagyon jól megy már nektek a sorban állás. Legyetek türelmesek most is. Kimaradsz két dobásból.
 • A CSOK követeleményeken eligazodni egy igazi labirintus. Könnyen el lehet tévedni a bürokrácia útvesztőiben. Dobj a kockával. Ha egytől háromig dobsz, megkaptad a szükséges iratotkat, de ha négytől hatig, akkor nem és kimaradsz egy dobásból.
 • Mivel kertes házat vettetek, mostantól a fél életedet a kertben fogod tölteni. De sajnos nem csak lazítani. Egy szép kert karbantartása rengeteg munkát igényel. Ez nagyon lelassít téged. Innentől minden dobásod egyel kevesebbet ér.
 • A babona úgy tartja, hogy az új házban töltött első éjszaka során meg kell számolnod a sarkokat. Mutasd meg milyen jól tudsz számolni. Öntsetek egy pohárb cukorkákat. Mindenki tippelhet mennyi van benne. Aki a legközelebb járt, előre léphet hármat.
 • A költözködés mindig nagyon macerás dolog. Mindenetek dobozban van, a kipakolás pedig nagyon sokáig tart. Ezért most kimaradsz egy dobásból.
 • Ha új házba költözöl, onnanntól kezdve folyton csak a házon vagy a ház körül fogsz dolgozni. Mindig lesz valami, amit fel kell újítani vagy meg kell javítani. Olyan mintha mindent mindig előről kellene kezdeni. Kezdd a játékot is előről. Menj vissza a startra!

Reméljük tudtunk néhány remek ötletet adni egy házavató egyedi ajándék társasjáték elkészítéséhez. Használjátok őket nyugodtan.

Ha pedig lenne még kérdésetek az egyedi társasjátékról javasoljuk nézzétek meg a gyakran ismételt kérdéseket, vagy vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Ha pedig már minden világos és megismertétek az ajándéktársast, akkor pedig irány a rendelés.

Photos by: House photo created by jcomp – www.freepik.com