Mikor kell leadni a társasjáték rendelést?
ajandek tarsas blog post kep 05 egyedi tarsasjatek
Egyedi Társasjáték bármikor bárkinek
augusztus 25, 2020
ajandek tarsas blog post kep 07 egyedi tarsasjatek szuletesnapra
Egyedi társasjátékot kerek születésnapra
szeptember 8, 2020

Meddig adható le a társasjáték rendelés? Mikor kezdjem el a tervezést? Mennyi időt kell szánni a szabályzat megírására? Mennyi időbe telik összeállítani a rendelést?

Most megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Ha már tudod, hogy egyedi társasjátékot szeretnél ajándékozni, akkor először is nézd meg a website rendelésről szóló részét. Itt leírjuk, hogy milyen lépésekkel kell számolni. Vagy csak indíts el egy megrendelést és menj végig a lépéseken. A legvégén pedig nem kell megredenelni a társasjátékot. Így tudni fogod hogyan megy nálunk a társasjáték rendelés.

Fontosabb lépések:

  • Alapkoncepció és név kitalálása
  • Lépés szám meghatározása
  • Háttérkép kiválasztása vagy feltöltése
  • Szabályzat megírása és feltöltése – erre kell a legtöbb időt hagyni

1. Alapkoncepció és név kitalálása:

Erre természetesen nem kell olyan sok időt szánni. Ha tudjuk azt, hogy kinek akarjuk adni és milyen alkalomból akkor már meg is van, hogy milyen kategóriát válasszunk. Felnőtt / Felnőtt + Alkohol / Gyerek társasjáték. Ha nem ajándékba adjuk, akkor is könnyű a feladat. A nevet pedig szintén ezzel együtt ki lehet találni. Alcímet nem kötelező adni az egyedi társasjátéknak. Szóval mindezzel meg is lehetünk 30 perc alatt.

2. Lépésszám meghatározása

Az ajándék társasjátéknál nagyon fontos a megfelelő lépés szám meghatározása. Csupán azt kell eldönteni, hogy milyen hosszú játékot akarunk ajándékozni. 28, 36 vagy 42 lépses lehet a társas. A 28 lépéses játék 40-60 perces, a 36 lépéses játék 90-120 perces, a 42 lépéses játék pedig 150 perc fölötti játékidőt eredményez. Viszont ahhoz, hogy ezt eldöntsük elég csupán 5 perc.

3. Háttérkép kiválasztása vagy feltöltése

Na ehhez már kicsit több időre lesz szükség. Választhatsz az előre elkészített háttérmintáink közül. Ebben az esetben könnyű a dolog és elég mindössze 5 perc, hogy eldöntsd milyen minta legyen a háttér.
Ha viszont saját fotót szeretnél feltölteni, akkor több időt kell szánni erre is. Először is kell keresni egy jó minőségű fotót. A Facebookról letöltött fotó nem jó! Sajnos azoknak nagyon alacsony a felbontása. Viszont egy okostelefonnal készített fénykép már alkalmas. A végén 600x420cm-es méretben kell kinyomtatnunk és ehhez nagy felbontású fotó kell. Szóval a megfelelő fotó megtalálása vagy kiválasztása akár 1 napot is igénybe vehet. Szóval az egyedi fotós háttérrel rendelkező ajándék társasjátékra hagyjatok egy kicsit több időt.

4. Szabályzat megírása és feltöltése

Ehhez kell a legtöbb idő! A társasjáték megrendelése után is el lehet természetesen küldeni. De időt akkor is hagyjatok rá bőven. Egy tökéletes szabályzat megírása különösen időigényes lehet. Akár több napig is eltarthat. Pláne ha másokkal is egyeztetni kell. Akkor akár egy hétig is elhúzódhat.

Szóval ezek alapján legalább 7 napot szánjunk a rendelés előkészítésére, vagy a szabályzat megírására!

És mikor készül el a végleges társasjáték?

Ha megkaptuk a végleges szabályzatot, akkor még szükségünk van 3 munkanapra, hogy készen legyen. És még csak ez után jön a postázás. Arra is hagyni kell legalább 3 munkanapot. Ha megkapjuk a rendelést hamarabb, de még nincs meg a szabályzat, akkor az 5 munkanap lecsökken 3-ra. Tehát ha minden adatot megkapunk és a szabályzat csak később érkezik meg, akkor van időnk kinyomtatni és elkészíteni a játéktáblát. Szóval akár 6 nap alatt is kész lehet minden, de soha ne centizzük ki ennyire az időnket.

Mindezek alapján, amit mi javasolnánk:

LEGALÁBB 2 HÉTTEL AZ ALKALOM ELŐTT RENDELÉJÉTEK MEG AZ AJÁNDÉK TÁRSASJÁTÉKOT!

Persze ez csak javaslat. De reméljük megfogadjátok.

Photo: Vintage photo created by jcomp – www.freepik.com